U cilju pružanja podrške smanjenju broja nezaposlenosti mladih u Crnoj Gori, Centar za podršku lokalnog i regionalnog razvoja – CeP realizuje projekat pod nazivom Food&Beverage Akademija koji ima za cilj da unaprijedi nivo znanja i vještina mladih za rad na području upravljanja ponudom hrane i pića. Projektom će biti obuhvaćeno 25 polaznika, koji će proći dva specijalizovana edukativna programa za rad u ugostiteljstvu gdje će imati prilike kroz teorijski i praktični rad da se upoznaju sa oblicima organizacije poslovanja u ugostiteljskom i hotelskom objektu. Ujedno, projekat će omogućiti sticanje znanja o važnosti uloge dobre organizacije usluga u ugostiteljsko-turističkoj ponudi. Na taj način, očekivani rezultati projekta će podrazumijevati osposobljavanje mladih za rad u oblasti upravljanja ponudom hrane i pića, unapređenje znanja i sposobnosti mladih za rad u ugostiteljskom sektoru, kao i jačanje ličnih radnih sposobnost i stručnosti svršenih srednjoškolaca u oblasti ugostiteljstva.

food-and-beverage-akademija

Food&Beverage Akademija je prvi cjeloviti individualni program vaninstitucionalne edukacije u području upravljanja ponudom hrane i pića kao i oblicima organizacije poslovanja u ugostiteljskom i hotelskom objektu. Sticanje znanja o važnosti uloge dobre organizacije usluga u ugostiteljsko-turističkoj ponudi je od izuzetnog značaja za sve zaposlene u sektoru turizma, budući da je osnovna i najdominantnija privredna grada Crne Gore upravo turizam. Važnost visokog standarda usluge u sektoru turizma, sa posebnim akcentom na ugostiteljstvo omogućava kvalitetnu ponudu, vrhunsku uslugu i tako ostvarenje vrhunskog ugleda ugostiteljskog objekta. F&B AKADEMIJA je odgovor na sve izraženije potrebe za kvalifikovanim, stručnim i efikasnim kadrom u ugostiteljstvu na crnogorskom tržištu rada. Naš plan i program predviđa desetodnevnu obuku za 25 odabranih svršenih srednjoškolaca, nezaposlenih i mladih sa nedovoljnim iskustvom u ugostiteljstvu i turizmu.

Projekat se finansira iz Vladinog programa za finansiranje nevladinih organizacija od dijela prihoda od Igara na sreću za 2016. godinu.