Projekat pod nazivom Digitalna Ozbiljna Igra za Razvoj Poslovnih Ideja Mladih (Digital Serious Play for Youth Business Ideas Development – DISPLAY) sprovodi NVO Centar za podršku lokalnog i regionalnog razvoja, u saradnji sa jos sedam partnera iz regiona i zemalja Evropske unije: Bosnom i Hercegovinom, Sjevernom Makedonijom, Albanijom, *Kosovom, Grčkom, Rumunijom i Lihtenštajnom, a u okviru Erasmus + programa.

DiSPLAY projekat ima namjeru da uvede novu metodologiju za evaluaciju i testiranje poslovnih ideja mladih kroz upotrebu aplikacije digitalnog LEGO® SERIOUS PLAY®. Ovi inovativni alati nude niz metoda i tehnika koje pomažu budućim preduzetnicima testiraju i razvijaju svoje biznis ideje. Koristeći digitalne LEGO® kocke, CANVAS, dizajn, kritičko razmišljanje i druge alate, mladi će imati priliku da prate postupak koji im omogućava da bolje upoznaju sebe i svoje timove i da razviju preduzetnički projekat do samog kraja.

Digitalna-Ozbiljna-Igra-za-Razvoj-Poslovnih-Ideja-Mladih-DISPLAY

Opšti cilj ovog projekta je otvaranje mogućnosti za zapošljavanje i izgradnju preduzetničkih kapaciteta mladih i omladinskih radnika iz Evrope, trećih zemalja povezanih sa programom i Zapadnog Balkana kroz dostupne inovativne alate. Sa osnovnim elementom digitalne transformacije, projekat podržava namjensku upotrebu digitalnih tehnologija i ozbiljne igre u razvoju poslovnih ideja mladih.