You are currently viewing Studijska posjetu Mostaru na DISPLAY projektu

Studijska posjetu Mostaru na DISPLAY projektu

  • Post author:
  • Post category:Novosti

Predstavnici NVO CeP učestvovali su na trodnevnoj studijskoj posjeti Mostaru koju je organizovala Agencija Lokalne Demokratije Mostar od 2.-5. juna ove godine.

Studijska posjeta obuhvatila je niz team building i LEGO serious play aktivnosti za podsticanje kreativnosti i saradnje među učesnicima iz sedam zemalja. Tom prilikom, organizovane su posjete inovatinim start up kompanijama kao što je Makerspace Garaža, gdje smo otkrili najsavremenije tehnologije i korišćenje 3D štampača i drugih digitalnih alata, prikazujući primjere prošlih projekata sa posebnim fokusom na reciklažu plastičnog otpada u filament za 3D štampače i ploče kao alternativu drvenim panelima. Informativna tura organizovana je u još jednom start up-u NSoft-u, gdje smo se upoznali sa njihovim revolucionarnim radom u razvoju softvera i učestvovali u kvizu znanja. Sesija “Youthpreneurs of Mostar” organizovana je u okviru studijske posjete gdje smo čuli najbolje prakse i priče o uspjehu od mladog lokalnog preduzetnika Ali Vrtića.

Učesnici su se tokom posjete susreli i sa predstavnicima Asocijacije studenata Fakulteta informacionih tehnologija (FIT), uključujući se u diskusije o budućnosti tehnologije i inovacija.

Zaključili smo našu posjetu proslavom dostignuća i naučenih lekcija svih učesnika.